Procés d'elaboració de la nostra orxata

A la nostra empresa de fabricació d'orxata IMA, utilitzem exclusivament xufa procedent d'Alboraya; aquesta és emmagatzemada en sacs en un lloc sec i sense humitat, per mantenir les seves propietats úniques, atribuïdes a un assecat únic que només podem trobar en el producte procedent d'aquesta regió, que li atorga una humitat del 11%.

 

Tots els ingredients que utilitzem, igual que els diferents elements relacionats amb la producció són de primera qualitat, diferenciant d'altres productes i productors: xufa d'Alboraia, aigua tractada amb un procés d'osmosi inversa per retirar tots els minerals i la calç que pot contenir quedant com a resultat una aigua amb solament un 0,2% clor.

Sucre de "Azucarera Española", que encara que més car que altres de marques blanques o granel, atribueix un gust que la majoria de nosaltres identifiquem com a propi.

FÓRMULA MAGISTRAL​

Per 300 L d'orxata utilitzarem:

  • 270 L d'aigua tractada
  • 30 kg de sucre
  • 50 kg de xufa

PROCÉS DE FABRICACIÓ​

El nostre procés de fabricació comença amb el tractat de la xufa; una primera fase en què es realitza una esbandida amb aigua. A continuació afegim sal, per augmentar la densitat de l'aigua i així pel fenomen de flotació podem saber que xufles són les millors i més contingut en nutrients tenen, ja que les no aptes tendeixen a surar. Retirem la xufa que queda en suspensió en l'aigua.

Seguim realitzant un altre rentat amb hipoclorit de sodi, potent desinfectant que ens garanteix l'absència de microorganismes patògens i una major durabilitat de l'orxata. Finalitzarem aquesta fase de condicionament de la xufa amb diversos aclarits, on tornarem a retirar les xufes menys idònies amb una selecció visual a mà d'aquelles que considerem puguin interferir en el resultat final del producte.

A la segona fase, passem les xufes sense aigua, mitjançant un cargol d'Arquímedes a un molí en el qual triturarem la xufa fins a obtenir una pasta.

El resultant es passa a una marmita tamisada, en què filtrarem aigua a través de la xufa mòlta. El constant moviment d'unes aspes dins del tamís fa que el producte surti a una banyera de col·lecció gairebé finalitzat, encara que per evitar impureses se li torna a passar per un filtre de menor calibre.

Com a resultat d'aquests processos, obtindrem l'orxata, que emmagatzemarem a la cita banyera, la qual estarà en continu moviment mitjançant una pala manual, per evitar el pòsit, i afavorir la dissolució del sucre que s'afegeix en aquesta fase.

Finalment es passa l'orxata mitjançant una bomba a unes bótes on trobem una temperatura entre 0 i 2n C. Aquí emmagatzemarem l'orxata, sense oblidar remoure contínuament amb un mecanisme típic de rotació.

DISTRIBUCIÓ

En IMA, distribuïm els nostres productes als comerços en vehicles refrigerats a una temperatura de 2n-5è per no trencar la cadena del fred, d'acord la legislació sanitària vigent.

Per a això comptem amb vehicles exclusivament preparats per a mantenir la temperatura idònia de l'orxata.

Tot producte que surt d'IMA ho fa en garrafes de 10 litres precintades i etiquetades.